HOLÍČ: Cibula Fest bude pred aj za bránami letiska

10.07.2012 Skalica

Holíč 10. júla (TASR) – Päť desiatok interpretov zo slovenskej i českej strany spoločnej hranice sa stretne na Cibula Feste 2012, ktorý sa uskutoční v piatok 20. a sobotu 21. júla na letisku v Holíči.

Na troch pódiách už štvrtého pokračovania Cibula Festu sa vystriedajú skupiny rôznych žánrov, hlavné bude patriť menám ako Olympic, Desmod, No Name, Verona, Divokej Bill, Dalibor Janda, na rockovom vystúpi Arakain, Premier, Karpina a niekoľko ďalších kapiel. Posledným je Fun Stage, kde diváci uvidia Before The Zero Day, Wadda, Sám Sebou, Koblížci a ďalšie mladé kapely.

Organizátori aj v tomto ročníku počítajú v rámci sprievodného programu s prekonaním slovenského rekordu v preťahovaní lanom. Rekord z minulého ročníka Cibula Festu má hodnotu 104 účastníkov, tento rok si organizátori trúfajú prekročiť hranicu 150 ľudí. "Myslíme si, že by sa zapojilo aj viac ľudí, no z bezpečnostného hľadiska je tento počet optimálny. A navyše, chceme nechať priestor aj na jeho prekonanie do budúcich ročníkov," povedal organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.

Na tých, ktorí si nekúpia vstupenky do festivalového areálu, mysleli organizátori tiež. Pred bránami bude Cibuľové mestečko, ktoré bude bezplatnou zónou s rôznymi atrakciami, hlavne pre deti. "Cibula City bude zdarma pre širokú verejnosť v štýle jarmoku, s možnosťou prezentovať a predávať domáce produkty, prezentovať rôzne súčasné remeslá či remeslá s nádychom histórie. V zóne bude priestor v podobe menšieho pódia, určeného pre rôzne vystúpenia, ako Záhorácky talent, detské vystúpenia, voľné súťaže v priebehu celého dňa. Dáme tiež priestor talentovanej mládeži a deťom s detských domovov," dodal Chrenka. Na svoje si na festivale prídu aj vyznávači dvojkolesových strojov, pre ktorých je pripravená Motozóna.
 

Vyberte región